בכל בית יש הרבה מאד פריטים, לחלק אנחנו זקוקים באופן נואש יותר וחלק הם בעצם כאלו שהיינו יכולים אולי להתמודד בלעדיהם בחיים, אבל בין כל אלו יש צמד מילים שנישא בפי כל מעצבי הפנים ברמה וגורם לכולנו לעצור ולהתחשב בו ביראת כבוד- ריהוט משלים. זה לא סתם קורה, כי באמת ריהוט משלים לבית הוא שם המשחק בכל מה שנוגע לעיצוב הבית. אמנם יש שלבים ותהליכים עיצוביים שעושים הספות והארונות שנשלב בחלל, והם מוגדרים בהחלט בתור פריטי בסיס ולאו דווקא ריהוט משלים, אבל את עיקר השואו הסופי והלוק שנקבל בשטח שידבר לכל מי שייכנס אליו, יעשו דווקא פריטי ריהוט משלים. אז מה בדיוק נכלל בהגדרה הכוללנית הזו של ריהוט משלים, ואיך משלבים אותו בחכמה בלי להעמיס ובלי לתקוע אלמנטים אבל באופן מודגש ומלא נוכחות?
מה צריך בבית ומה מיותר
כל ריהוט בסיסי בבית לא נכלל תחת הגדרת ריהוט משלים. גם ספות, למרות שאנחנו ממש לא חייבים אותן ובהחלט ניתן לחיות בבית ללא ספה. אבל, יד לא מעט רהיטים שגם הם נמצאים תחת הכותרת של ריהוט משלים, וכמובן- אלמנטים קטנים כמו מדפים ודומיהם. האביזרים העיקריים הנפוצים כריהוט משלים הם למשל כסאות בר, שולחן צד קטנים שמעניקים אווירה חמה או יוקרתית בהתאם לטעם האישי ולסגנון הכללי של הבית, קונסולות כניסה ועוד. אנחנו מחלקים בין ריהוט משלים גדול וכבד כמו למשל מתלה מעילים גדול בכניסה או פסנתר כנף יוקרתי בסלון, לבין ריהוט משלים בפרטים הקטנים כמו למשל קונסולת כניסה נמוכה, מעמדים לעציצים ודומים להם. כל אחד מאלו צריך להשתלב במרחב הבית שלנו, אבל ישנם סדרי עדיפויות.
סדרי עדיפויות בעיצוב בית
הראשון ברשימת העדיפויות הוא כמובן כל פריט שאנחנו חייבים אותו למהלך החיים השוטף שלנו. במטבח אלו הם המקרר והתנור, הכיריים, מדיח כלים ומיקרוגל ועוד. בסלון זו מערכת ישיבה ואולי פינת אוכל, בחדרים אלו כמובן מיטות וגם ארונות אחסון. השניים ברשימה יהיו רהיטים משלימים שאנחנו צריכים בבית באופן מובהק, כמו למשל קונסולת כניסה, שולחנות קפה קטנים, ועוד. אלו הם רהיטים קטנים שמוסיפים לנוחות וגם להווי החיים. לאחר מכן יש אלמנטים שונים שאנחנו לא באמת צריכים אבל הם מוסיפים לנו, למשל- אקווריום גדול, ובעיקר הרבה פריטים קטנים של צמחייה, מיניאטורות, עציצים ותמונות קיר. בכל מקרה תמיד מומלץ להתייעץ עם מישהו מקצועי לפני רוכשים ריהוט משלים. הצוות שלנו לעזרתכם כאן.